OVER

De Pampus Regatta bestaat sinds 2014. Toen werden de Trintelrace (sinds 1957) van Zeilvereniging Het Y en de WSV Flevomare, en de Hooikistrace (sinds 1983) van de Roei- en Zeilvereniging Naarden samengevoegd. Na de Pampusregatta van 2019 heeft de R&ZV Naarden zich uit de Pampusregatta teruggetrokken.

Van 2014-2019 was de haven van Het Y in Durgerdam de uitvalsbasis én de plek voor het feest op zaterdagavond. Vanwege de COVID-19 pandemie wordt de wedstrijd in 2020 vanuit de Marina Muiderzand georganiseerd, waar voldoende ruimte is om bij het verwachte aantal deelnemers de 1,5 meter regel toe te passen.

In 2021 organiseert Zv Het Y i.s.m. WSV Flevomare de Pampus Regatta weer vanuit Durgerdam. Deelnemende boten worden gevraagd vanuit hun eigen ligplaats naar het wedstrijdgebied te komen. Er zijn geen wal activiteiten maar er wordt wel een Luxe Borrelpakket op zaterdag beschikbaar gesteld voor aan boord.

De organisatie heeft als doel om professioneel georganiseerde wedstrijden bereikbaar te maken voor zowel beginnende wedstrijdzeilers als ervaren wedstrijdzeilers.

Schrijf nu in!