30 inschrijvingen, waarvan er 29 gestart zijn. Op zaterdag prima zeilweer met 3 Up/down banen, zondag net genoeg wind om toch nog 1 midden-langebaanwedstrijd te varen. Een steigerborrel, een BBQ en een gezellig feest op zaterdagavond. Voldoende ingrediënten om de Pampus Regatta 2022 op 3 en 4 september jl. succesvol te noemen.

Het was even spannend of het de WSV Flevomare zou lukken om de Pampus Regatta succesvol te organiseren, nadat ZV het Y in eerste instantie de stekker er had uitgetrokken.

Dankzij veel ondersteuning vanuit de club via inschrijvingen, adhesiebetuigingen, maar ook vinden van wedstrijdleider en vrijwilligers, aangevuld met bijdragen van Flevomare sponsoren Marina Muiderzand en Georg Kniest Watersport, is het gelukt een mooi evenement te organiseren.

Dat de overwinning in de ORC1-2 klasse (met totaal 8 inschrijvingen) binnen de vereniging bleef was niet verwonderlijk. (Bijna) alle deelnemers in deze klasse ontmoeten elkaar iedere woensdagavond bij de WAR (Woensdagavond Regatta). The Fox (X-412; Victor Lenderink) was uiteindelijk met 9 punten uit 4 wedstrijden de beste, gevolgd door de Narwal (J-112E; Ubbo Neisingh) (9,5 punten) en de Fun-J (X-99; Bob Jansen) met 10 punten. Het lag allemaal zeer dicht bij elkaar.

In de ORC 3-4 veel ¼ tonners en Marieholms IF aan de start. Totaal een prachtig veld van 16 boten. Voor de ¼ tonners een mooie generale voor hun NK het komend weekend. Hans Verdel met zijn Sister Ray (Marieholm IF) was met 14 punten uit 4 wedstrijden de beste. Met ieder 20 punten werden de Yansa (Marieholm IF; Michel Zandbergen) en White Hawk (First 31.7; Sybout Hiemstra) resp. 2e en 3e. Na dag 1 stond de Svea (Marieholm IF) van Menno Mostert er het beste voor met 1x een 1e en 2x een 2e plek, maar hij was er zondag niet bij en kwam daardoor op 22 punten totaal. Goed voor plaats 4.

Van de 6 boten in de SW klasse was de Coopers (Etap 22; duo-handed) van Rik Kuijpers met 3x een 1e en 1x een 2e plaats de beste. Hans Coolenbrander met zijn Hebbes (Waarschip ¼-ton)  kwam met 3x een 2e en 1x 1e met 7 punten op plaats 2. De 3e plaats was hier voor de Figuur (Marieholm IF) van Pepijn van Tol.

Na afloop veel tevreden deelnemers, die blij waren dat het evenement doorgang kon vinden. De prijsuitreiking in Het Palaver kon gelukkig plaats vinden voordat op groot scherm Max Verstappen op Zandvoort van start ging.

Klik  hier voor de volledige uitslagen.