Wiervrij varen

Wie ‘fonteinkruid’ googelt ziet meteen Markermeer staan. Helaas zijn deze twee de laatste paar jaar letterlijk in elkaar verstrengeld. Gelukkig hebben we goed nieuws. Want dit jaar zullen we de korte baan wedstrijden (zaterdag) houden in de zandwinput ten zuiden van Pampus eiland. Dit is groot genoeg voor onze upwind-downwind banen en met ca. 30 meter diepte kunnen we daar wiervrij varen.

Maar hoe zit het dan zondag?

In principe varen we zondag een lange baan. Maar als blijkt dat het wier ons in de weg zit, zullen we een alternatieve middellange baan uitstippelen rondom de zandwinputten. WSV Flevomare zeilt al enige tijd met succes daar de Woensdagavond Regatta. De komende tijd houden we de ontwikkeling van het wier scherp in de gaten en houden we jullie uiteraard op de hoogte.