Belangrijk bericht voor zeilers die op vakantie gaan of zijn

Amsterdam. Nu ook de scholen in regio noord zomervakantie hebben, vertrekken veel gezinnen richting de Friese wateren, Waddenzee, Zeeuwse wateren of gewoon naar de camping in Zuid-Frankrijk. Hierdoor zijn veel zeilers, al dan niet met de boot weg. Het Ministerie van Watersport waarschuwt dat deze groep zeilers straks letterlijk de boot kan missen. Want inschrijving voor de Pampus Regatta is geopend, ‘maar of iedereen daaraan denkt vanaf zijn of haar vakantieadres is natuurlijk nog maar de vraag,’ reageert staatssecretaris Gijp. De minister reageert vanaf zijn vakantieadres met een statement: ‘De Pampus Regatta viert dit jaar haar vijfjarig jubileum, dat mogen wedstrijdzeilers niet missen.’

De organisatie weet te melden dat de inschrijvingen binnendruppelen, maar heeft tot dusver geen J/80 inschrijving gezien. “Voor zulke snelle boten zijn ze toch een beetje traag,” meldt Floris Cornelissen. “Maar ook de SW klasse moet nog wakker worden. Dit is doorgaans de grootste klasse van de vloot,” aldus Cornelissen. De kwarttonners en ORC klasse lopen voorop.

Inschrijven kan voorlopig nog, maar vol is vol. Afgelopen jaren had de Pampus Regatta tussen de 80 en 90 deelnemers. Dit jaar verwachten ze hetzelfde aantal, vooral ook omdat het walprogramma minstens zo leuk is als de wedstrijden. De band met de toepasselijke naam ‘overboard‘ bestaat uit een aantal bekende leden voor oudgedienden. Het repertoire beslaat klassiekers van Kings of Leon tot van Halen en van The White Stripes tot Bon Jovi. Vergeet dus niet je luchtgitaar mee te nemen.

Inschrijven kan ook vanuit het buitenland. Op de vraag wat het paspoort in de foto’s hier mee te maken heeft antwoordt de organisatie ‘niets, maar je hebt het nu wel tot het einde gelezen’.