De eerste namen die we kunnen bevestigen voor de Pampus Regatta zijn geen zeilers, maar rockers. De gitarist en drummer kennen we nog van voorgaande jaren. Inmiddels hebben ze een nieuwe band gevormd met nieuwe bassist en toetsenist. Maar ze rocken nog steeds alle klassiekers. En of ze het speciaal voor ons hebben gedaan weten we niet, maar hun naam is best toepasselijk voor een zeilfeestje: OVERBOARD

P.S. En natuurlijk mag jij je ook al inschrijven!

 

De band Overboard bestaat naar eigen zeggen uit meer dan vijftig leden. Allen hebben hun sporen dik verdiend in het (inter)nationale muziekcircuit en de meesten maken vast deel uit van andere bands. Maar zoals iedereen willen ook muzikanten wel eens wat anders dus als de agenda het toelaat en de gelegenheid zich aandient gaan ze “Overboard”. En dat levert steevast een uniek en sensationeel muziekfeest op!

 

Vijftig man vonden wij eerlijk gezegd een beetje teveel van het goede maar we hebben uiteindelijk tóch een mooie deal kunnen sluiten: De vier meest getalenteerde artiesten van het gezelschap zullen hun muzikale kunsten komen vertonen tijdens de Pampus Regatta. Overboard’s repertoire bestaat uit Pop en Rock classics, overgoten met een flinke lading Soul en gespeeld met veel passie en plezier!

 

Uw bemanning:

“Captain” Wouter J. Hoek (Zang & Toetsen) bepaalt grotendeels de muzikale koers maar wil nog wel eens een kleine omweg nemen om zijn doel te bereiken. Dit is niet altijd zonder gevaren maar het vertrouwen in zijn bemanning is groot. Zij doen er alles aan om een aanvaring met Nederlandstalig repertoire te voorkomen maar of dit ook altijd lukt….

 

“Eerste Stuurman” Jeffrey Heidstra (Zang & Gitaar) stuurt met zijn heerlijke gitaarriffs de band feilloos van de ene naar de andere klassieke pop- of rockhit. Gezegend met een dijk van een stem en een voorkomen dat één en al Rock And Roll uitstraalt laat hij met gemak menige dame smelten. Met ijsbergen heeft hij iets meer moeite…

 

“Scheepskok” Danny van Ruitenburg (Bas) houdt tussen al het muzikale geweld van Overboard het hoofd koel en liefst ook droog! Deze rasbassist hoeft zich geen moment te bedenken wanneer hij de keuze heeft tussen “pompen of verzuipen”! Zijn heerlijk pompende basgeluid en smaakvolle grooves blazen je sneller droog dan een Dyson…

 

“Machinist” Ron van Elswijk (Drums) kent als geen ander het belang van een goed geoliede motor. Sterker nog, hij ís die motor! Van rustig tuffen naar volle kracht vooruit, dan ineens “full reverse” en stoppen op een dubbeltje, de man kan het allemaal! Met zijn power grooves trekt hij moeiteloos de dansvloer vol en, als het moet, de Titanic van de zeebodem…

 

GO ALL THE WAY, GO OVERBOARD!